Demonstratie website van eenvoudige toepassing

Om een iets tastbaarder verhaal te hebben heb ik in een boot liggend aan de Wetering in Woubrugge een node geplaatst. 

Deze node, gebaseerd op een Sodaq One, meet elke 20 minuten enkele zaken als batterijspanning, positie en temperatuur en stuurt dit door naar de gateway van Kaag en Braassem. Mooi was om te zien dat al varende op de Wijde Aa dit signaal opgepakt werd door de gateway in Woubrugge (gelukkig wel) maar ook door 4(!) gateways in Leiden. Kaag en Braassem dekkend krijgen mag dus geen groot probleem zijn...

Bekijk hier de site: Freonskip on LoRa(WAN)

Lees verder


Nieuwe antenne

Kijken of deze antenne een beter bereik heeft. Uiteindelijk zal een hoog punt nodig zijn.

Lees verder


Sodaq One test

We zijn aan het testen geslagen, lees meer in deze blog.

Lees verder


Eerste nodes

En een dag na de werkende gateway is ook, met hulp van Paul en Marten van MakerSpace Leiden, de eerste Lora node actief. Ter test hangen hier nu twee sensoren aan: een lichtsensor en een temperatuursensor.

De data wordt via de Gateway naar de server van The Things Network gestuurd. Vervolgens wordt deze data met behulp van Node-Red opgehaald bij de mqtt-broker. Deze bewerkt de data en biedt het via een API aan aan Thingspeak.

De hardware van deze node bestaat uit:

  • SodaQ Mbili
  • LoRa Bee
  • Temperatuur~ en lichtsensor
Lees verder


Eerste gateway actief

De eerste gateway is up and running! De positie van deze gateway is nog niet definitief. We gaan zoeken naar een goede hoge plaats waardoor het dekkingsgebied maximaal zal zijn. En dan gaan we 'war-driven', oftewel door de regio meten en kijken hoever deze gateway reikt.

Volgende stap zijn wat nodes inrichten en hiermee druk gaan testen....maar de eerste hardware is een feit! En dat voelt goed!

Lees verder